Massor hinner hända sen sist

Nu har det gått ett tag sen sist vi bloggade. Vi har försökt göra det två ggr men inte lyckas för vi har blivet utloggade av någon anledning. Så då har man givet upp lite i att sätta sig och blogga.
Nu för två dagar sen gick det bra för älsklingen å skriva några rader. Det är ju bra det. Så nu är det min tur.

Idag har det varit lungt för min del. Men ja igår o i förrgår så var det jobbigare att vara gravid för min del. AJ vad ont man kan få ibland. Förverkarna kan vara igång kanske man kan kalla det. Vad vet jag jag har inte vart med om detta tidigare.
Men nu har jag kommet fram till att jag vill att lilla barnet får komma men jag vill inte åka till BB och föda. Jag kan hoppa över den biten. Barnet kan komma ut ändå utan den där delen att jag ska föda. Jobbigt delämma det där. Och älsklingen vill inte att den kommer på natten. För då sover vi ju som bäst.
Jag vill att vi väntar ett tag för nu har älsklingen fått en sträckning i bröstkorgen. Inte bra att hon har ont. Det räcker med att jag har ont kan vi ju tycka.
Gud vad förvirrat detta blir. HUR VILL VI HA DET? Ja vi vill ha barnet hos oss nu men just att få fram det i "rätt" tid är inte lätt.
Tur är ju det att vi inte kan bestämma det. De vore skrämmande att man kunde bestämma när den skulle komma ut. Jo det går ju med käjsarsnitt. Men vi har ju inte planerat det. Så då blir det svårarae att veta när den lilla vill komma ut till oss.
Men det är härligt att veta att det kan bli när som hälst nu inom rimmliga gränser. SKÖNT DET!!

Jaha vad har hänt då? Jag minns inte vad man har skrivet om sist.
Men MVC besöket var bra.
6kilo har jag gått upp sen första invägningen.
Alla värden ser bra ut.
Kurvan håller man sig till väldigt bra.
Hjärtljuden är som de ska.
Huvudet är ruckbart.
Ja allt ser ut som det ska och det känns fint det.
Vi har packat väskan till BB
Stallt fram bilbarnstolen.
Skrivet ett förlossnings brev.
journalen är redo.
Ja nu kan vi rent av åka iväg och föda.
Vi var iväg o bada här en dag med i badhuset och det ville vi hinna med innan barnet kom. Så ja det är väl det som har hänt. Älsklingen städar o har satt upp saker i barnrummet, hämtat barnkläder som hon hadde som barn o vi har tvättat dem o lagt i lådorna.!!
Mer händer hela tiden och massor hinner man missa att skriva ner. Men jag gör mitt bästa för att komma ihåg. Med tanke på att det nu var ett tag sen som man skrev. men ja det blir så i livet ibland.
Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi av nästa gång. Vem vet nästa gång kanske vi är mammor =)
Kramar till er// P

Utkast: Sep. 27, 2012

Snälla hormoner. Släpp taget om min sambo..

Idag har det varit en slapp dag på badhuset.. Mysigt.

Barnrummet

UNDERBART ja nu i stort sätt är barnrummet klart. Barnet får flytta in i sitt rum nu. Det är helt oki det. Länktar massor efter att få träffa den lilla som lever inom mig. Våran lilla bäbis. Det ska bli så spännande att få lära känna dig och få se vem du är våran lilla skatt.
Älskar dig fruktansvärt mycket lilla du. Du som ska bo i rummet som vi har fixat till åt just dig. K har slitet mest, hon är så duktig.! Jag har gjort så mycket jag klarat och orkat med. Men det blir ju så när magen är där den är och orken finns men försvinner ganska snart. Men huvudsaken är att vi är nöjda och att rummet saknar den största huvudpersonen som ska flytta in. Men nu kan den lilla komma vilken dag som helst.
Och vi får åka till karlskoga BB för nu har vi gått 36 fulla veckor. Idag kom vi till vecka 37.
Jag är så lycklig jag är så kär i min underbara tjej K. Allt känns så underbart med dig jag är i trygga händer med dig.
Snart är vi 3

Kramar P

Cravings som gravid.

•Dofter: många berättde om att de fastnat för ett viss typ av doft. Kan vara nästan vad som helst: gummi, grönsåpa, bensin, frysen, doften av disksvampar…Vissa går runt med det som doftar gott i fickorna, såsom gummibollar och disksvampar.
•Drycker: Att dricka något kallt är vanligt. Många gillar vanligt iskallt vatten medan andra fastnat för lite mer specifika saker såsom O´boy, iste eller julmust.
•Frukt och grönt: Att nojja på något fräscht och fruktigt är väldgit vanligt. Bland de mer udda inslagen nämndes rädisor, gröna äpplen och melon, medan cistrusfrukter som ju sägs dämpa illamående var väldigt vanligt.
•Godis: saltlakrits såsom djungelvrål och salmiakpulver, medan få nämnde choklad.
•Annat udda: oliver, alla saker som är kalla, snabbmat, pizzasallad.
•Många tappade också sugen på något de gillat innan, t ex kaffe.

Detta är taget från http://www.viforaldrar.se/gravid/Fem-knasiga-cravings?p=1#body

Känner igen mig lite bland detta.

Mina Cravings har vart

Inga speciella dofter vad jag vet har jag fallet för.

Dryck ja min flaska med vatten är min bästa vän som jag brukar säga. I början var det julmust/påskmust och nu ibland lite iste.

Godis Djungelvrål i början även choklad och mera choklad mitten SURT godis

Tappat kaffesuget mer eller mindre upp o ner hela tiden Idag dricker jag kaffe men lite.

SÅS med ris eller potatis helst hollandes sås.

Plättar/pannkaka var väldigt gott lite då och då.


Därför får du cravings

Suget efter söta bananer, syrliga citroner eller het senap kommer ofta innan magen ens har börjat växa. Cravings, som är engelska för det här speciella suget efter livsmedel, är ett välkänt fenomen hos gravida. Däremot vet man inte med säkerhet varför begäret uppstår. I vissa fall kan man hitta förklaringen i graviditetsillamående, man blir helt enkelt sugen på något som lindrar. I andra fall kan det vara blodsockernivåerna som svajar och behöver pareras med frukt eller godis. Suget kan också ha sin orsak i näringsbrister, något som inte anses vara vanligt i vår näringstäta och allsidiga matkultur. Kanske beror det speciella suget bara på den stora omställning som kroppen går igenom, saker och ting förändras tillfälligt och därmed även smaklökarna. I dess mest extrema former, som sug efter cement, murbruk, jord eller lera, kallas det för picasyndromet och innebär att man är sugen på något som människor normalt inte äter. Det är ett fenomen som troligen finns över hela världen men som antagligen innehåller mer myt än sanning. Ät och njut med sunt förnuft när du är gravid (så länge det inte är cement förstås!), parera gärna ett mindre nyttigt sug med lite nyttigare mat också. Och bli inte förvånad om suget försvinner i samma stund som barnet föds, eller kanske tidigare.

Text: Annika Ortmark Lind, ur Gravid, nr 5 2010. Även denna text från vi föräldrar.

Tandläkaren, o MVC besöket

Imorgon blir det en tripp till tandläkaren i gullspång vid tio i elva. Åker bussen vid 08:40 och svärmor kommer och hämtar mig. Snällt det. Ja sen blir det att våndas hos tandläkaren. INTE något jag ser fram imot, då det är DYRT och sen är det tandsten som ska tas imorgon, det känns lite. Sen är det faktist så att bedövnings gurglet är jätte jobbigt och kvälningsframkallande som in i helvete rent sagt. Jag brukar få kvälningar av att bara borsta tänderna. Inte nog med det jag har råkat ut för en slämmig förkylning. Det spyrs släm här från mitt håll o näsan rinner som bara den.
Jo men ja ser fram imot detta jätte mycket NOT.

Ja sen på detta påverkar min mage mig massor. Jag kan inte sova bra..!! Får jätte ont i hela ryggen av att sova på rygg och sidorna. O på mage går inte. Ja det ser givande ut för min del att komma till tandläkaren imorgon. JIPPI vad glad jag känner mig inför detta..!!

Men annars börjar förlossningen bli något mer påtaglig nu efter två förälddrarkurser och ett till besök hos MVC.
Jag håller mig till kurvan när barnmorskan mäter magen. Hjärtljudet låter som det ska iget avvikande. Huvudet är ner men rörligt. Ja så det är bara bra just detta. Underbart det!!
Så medans bäbisen mår gött där inne så mår jag si så där.

Älsklingen vill jag hylla hon är såååååå tapper och fin. Kämpar och fixar och ställer upp för mig mer eller mindre hela tiden. Hon finns verkligen där för mig. Jag önskar inget annat. Är så trygg med henne så det finns inte tillräckligt med ord att beskriva vad glad jag är.
Är inte ett dugg orolig inför stödet jag får från henne inför förlossningen. Bättre kan man inte få och ha. Älskar henne djupt o grymt mycket. Jag hyllar min tjej massor!! Tack K att du finns.

Kramar P

RSS 2.0