Utkast: Aug. 29, 2012


Hamstra

Idag har svärmor hälsat på. Varit på jysk och handlat madrass till spjälsängen.. Sen andra bra att ha saker..;-) MAT! Härligt att få hjälp med att få hem det.. Mycket trevlig som vanligt när svärmor är här... mkt skratt blir det...

Sen köpt min älskling en gööööör fin (ironisk) tandborste med cupcake på.. Lite roligt det..

Nu ska vi fundera på om vi ska köpa en tvättmaskin..sen sova gött efter denna shopping dag..

Som alltid! All kärlek till dig P. Så tapper.. Sen ett stort tack till alla goa människor. Allt från donatorn till riktiga pärlor till grannar. Till sist, Tack SVÄRMAMMA.

Föräldrarkurs nummer ett

 
Idag var vi på våran första föräldrarkurs av tre. Det var väldigt trevligt och lärorikt. Vissa nya saker å andra saker man redan vet. Men ja det var väldigt bra att komma iväg på denna kurs idag. Kanske trodde att men inte skulle gå i början av våra funderingar om detta men nu fanns det inget att tveka på.
men våran kära barnmorska "vägrar" att föja med när vi ska till förlossningen =) känner mig såå trygg med henne. Det är lite roligt men ja vi har skojat om att hon borde följa med oss.
Tal om barnmorskan så har det idag väckt mig ännu mer än tidigare att det är snart dags att föda. Tiden går nu lite för fort och jag fick mer "skräck" till förlossningen än vad jag har haft tidigare.
Älsklingen har tänkt mer på förlossning än vad jag gjort tidigare. Idag kom det mer till mig. Och det är lite jobbigt samtidigt som skönt och verkligt att hon öppnade ögonen för detta stora skede i livet för mig/oss.
Sen annat fint och lite jobbigt för älsklingen idag, är att kännslorna har svajat massor för henne framför allt idag. Det är fint det. Hon har de kännslor som jag trodde jag skulle ha. Jag tycker det är vackert.
Vi såg på en film på kursen och hon ville fälla en tår eller två. Hon har fällt några fin tårar full av kännslor idag över lag. Svallar av dessa kännslor från henne idag. Det är vackert det. Älskar min vackra festmö massor. Ännu mera när hon visar den sidan, den sidan jag trodde som sagt att jag skulle ha mer av nu när jag är gravid.
Det har vart en nyttig dag det har det verkligen vart med föräldrarkurs och massa kännslor från oss på olika sätt.
Nästa kurs kommer säkert med svalla av funderingar. För det kommer handla lite om smärtlindring.
Ett laddat ämne..!!
Jo sen en viktig sak PACKA VÄSKAN till BB..!! Det ska man ju göra. Idag gick vi igenom lite funderingar på vad vi kan tänks att ha med oss. Och ja vi har lagt ner lite nu idag. Men vi kommer säkert packa fyra gånger till. Men nu står väskan där lite små redo.
Oj sådan dag vi haft idag. även om det är så som det känns som om vi inte gjort så mycket idag så har det hänt massor för oss idag. Spännande å kännslomässigt!!
 
Kramar P

Onsdagsfika i Karlstad

Det blev en liten spontan fråga från grannen idag. Om jag o K ville följa med på Onsdagsfika i Karlstad till RFLS lokalen o ta en liten fika o träffa lite folk som är med i "styrelsen" eller vad det nu kan kallas. KUL det... Lite mer sådanna spontana saker kan vara ett lyfft i vardagslunken. Så det lutar åt att fika med "gay" människor från karlstad på onsdag o anndra som bara stödjer föreningen. Inga fel det. Ja sen fick jag en förfrågan om att det kanske skulle finnas något liknande i kristinehamn. Om det finns intresse att starta någon mötesplats eller så för unga. Varför inte? Intresset från mitt håll finns iaf och jag tror att det vore toppen bra om det finns något här med. Så nu kommer det in lite spontana frågor från olika håll men ändå åt samma inriktning i livet. Underbart det. Kan passa fint nu när det är dags att vara mamma ledig snart. Att syssla med något sådant drivande bra sak
Vi får se vart det hela slutar iaf. Nu ska vi invänta onsdagsfikat och sen en sak i taget. Spännande härligt o kul.
Idag blir det att mysa vidare med älsklingen sticka o vika tvätt.
Kram på er!! //P

Den lilla bara växer =)

Nu idag var vi på MVC och allt verkar bra där inne. Den lilla håller sig till höger som den brukar och gillar att trycka mot mina revben. Jag gillar inte det lika mycket dock. Men ja kan ju inte göra så mycket utan att vara nöjd med det. Jag är glad bara vi håller oss vid kurvan. O mycket riktigt är vi nästan exakt på kurvan. Bra det tycker jag. Hjärtjuden är fina och lilla rackaren sparkar inte när jg önskade (när barnmorskan kännde) men sen kom den igång. Barmorskan o den lilla kommer bra överrens =)
Jag är trött och har mina foglossningar men jag mår bra ändå. Jo jag var på vårdcentralen med förut idag. Halsprovet visade inget speciellt bara att det är virus, om det blir värre får jag återkomma. Tur att slippa antibiotika.
Nu ska jag gå mot affären och handla något inför helgen. Laga mat och möta älsklingen som är i skolan.!!
Kramar P

Tiden

Stopp. Nu behöver inte tiden gå så fort. På Nåt sätt hänger jag inte med. Men jag längtar såklart..
Skolan börja i övermorgon. Sista året på träteknik och design.. Nu hoppas jag att jag har haft mitt sista sommarlov i livet..
P blir större och sparkarna mer intensiva. Nu börjar jag känna dem bara jag och P kramas.
 
Jag är nöjd med våran sommar.
 
/K

Min älskling o jag idag.

Va det en prutt? Trodde för fan att det va något i diskmaskin som gick sönder.
 
Det var en härlig kometar som min älskling kom med nyss till mig när jag råkade fisa lite. Upps =) som det kan bli ibland. Vilken härlig tjej jag har.
 
Jo idag bär det av till fars stuga. Härligt det.. Nu sitter älsklingen och rensar blåbären som hon plockade till oss igår. Vi ska dricka kaffe o packa lite mera. Sen blir det lite lätt mat att stoppa i oss innan vi åker iväg. För att ladda till kräftorna. Jag ska käka grillad kyckling jag. Trevligt.!!
 
Är jätte glad över magen med vårat lilla tillskott till familjen som växer och växer. Det vill jag allt lova er. Men jag vill kunna sova som jag känner för ibland. Ligga på sidan mer åt mag hållet och sen bara sova utan problem. Men icke ska man göra det inte. Det är tydligt att den lilla inte uppskattar det. Och jag uppskattar inte att sova då. Jo lite visst men jag vill kunna ligga bra..!! det har jag tröttnat lite på. Att vakna för att lägga mig i en annan sovställning. Inte konstigt att man behöver lite mer vila mitt på dagen.
Men ja en annan fördel till bra sömn är även LÄGG DIG I BRA TID för DU kommer ändå vakna snart i samma tid varje morgon och ska gå upp och kissa. Spelar ingen roll om du lägger dig klockan tolv eller två. DU ska vakna i samma veva iaf runt samma klockslag. Så ja att lägga sig tidigare är ju bättre det med. Men lite svårt att göra det om man vill sitta och prata och ha det trevligt med sin svåger som vi hade igår tex.
Men jag ska jobba på att sova bättre. Bäst att passa på lite mer snart innan lilla knyttet kommer. Länktar efter den lilla. Vem är det vi ska lära känna?
Men ja nu ska jag njuta av stunden o dagen med min älskling o med min kära pappa. Hoppas ni med har en fin fin dag. Kram på er// P

Fredagsmys och lite inför imorgon

Igår var vi ute i skogen. Ett misstag stort nog för att K ska dra dit förmodligen själv idag. Det gör hon rätt i men jag stannar hemma..
Alla jävla myror som vil äta upp mig och mygg som suger ut all blod jag har i kroppen. Hur kul är det? Inte alls vill jag lova. Jag ska fan uppmuntra till en stor utrotning av dessa djur som kan hålla sig i skogen men INTE på mig. Fan vad jag ogillar dessa kryp. Så det var misstaget att vara i skogen med dem. Hur lätt är det att plocka blåbär o linigon då? Inte alls..!!
Men K får nog mer lung och mer bär med sig hem om jag stannar hemma under tiden. Jo sen är det ju så med att jag har en mage som tar imot lite med så jag är lite begränsad i rörelserna när man ska plocka med.
Fast idag efter skogen hoppas vi på att vi drar å fiskar. Sen om det blir lite festligt på elevhemmet ikväll kommer vi titta förbi och säga hej. Mysigt det o kul att träffa några härliga människor.
Om  det inte blir festligheterna så blir det något annat ikväll med älsklingen. Eget fredagsmys. Inga fel det.!!
 
Imorgon blir min kärlek lyckliga tjejen hon ska äta kräftor med sin svärfar. ÄNTLIGEN någon som käkar det med henne. Blir ju inte så mycket skaldjur för min del. Är ju allergisk mot dem. Synd det för jag gillar Kräftor ju jag med. Men ingen idè att käka dem om jag ska vara i en sommarstuga och två dricker öl och en har körkort, sen får jag lite allergi utslag eller liknande. Nää inget som vi rekomenderar. Men ja vist svider det i suget efter kräftor men tål man dem inte så gör man ju inte det o då är det lika bra att pappa och K får käka dem och jag är glad för deras skull. Jag kommer få det trevligt ändå.
 
Ha en fin fredag//P

Test dagen

25 års kalas med alkoholfri öl. Kanske därför P håller flaskan så krampaktigt. Får ju inte avslöjas....än.

....

Väntar på våran tur

lilla jag

På USÖ

groggy tjej

Lite morfin innan IFV Behandling

Viktigaste underskriften i mitt liv.


Bilder

Förhoppningsvis kommer det snart lite sammanfattning av lite på våran barn resa i några bilder. Älsklingen ska lägga upp bilder o så lite "krongel" med datorn. Men det kommer tillslut. Det ser jag fram imot det ska bli spännande o kul det. Det vore kul om någon som råkar läsa på bloggen med vill vågar o kan, kan lägga ut lite kommentarer. Vore skoj att få respons av någon av vad man skriver här påå bloggen. Ha en bra kväll.. Kram på er

Drömmar

Nu har jag drömt tre gånger att det kommer en flicka till familjen. intressant..

/K

Pride

Vårat barn gillar prid musik och underhållning =) den rörde sig massa under paraden helt fint det. Massa folk och rysningar i hela kroppen av alla som klappade händerna när vi i regnbågsfamiljerna kom. Så jäkla skön och underbar kännsla i hela kroppen. Vilken lycka!! Det var skönt att komma iväg på en liten semester med älsklingen. vi firade även 3år som förlovade. Underbar kärlek mellen oss.. Kyss o kram//P

Pojke eller flicka.

Hitta detta roliga på nätet. Vi var självklart tvungna att testa. Roliga myter det finns. Men tur att man får tro vad man vill ;-)

1. Titta ner
Enklaste sättet är att bara ta en titt söderöver: Är magen låg väntar du en pojke, är magen hög blir det en tjej.

2. Räkna hjärtslag
Nästa gång barnmorskan lyssnar på din bebis hjärtslag så lyssna lite extra nog på vad hon säger. Har bebisen en hjärtfrekvens på 140+ slag per minut är det ett litet flickhjärta som slår. Är hjärtfrekvensen på under 140 slag per minut är det ett killhjärta.

3. Godisgris?
Har du fått ett omättligt sug efter surt och salt? Då väntar du en pojke. Om du istället bara måste ha glass var och varannan dag så blir det en flicka.

4. Indiansk visdom
Enligt en legend om Maya-indianerna kunde de förutsäga könet på barnet genom moderns ålder. Jämför din ålder det år du blev gravid med årtalet då du blev gravid. Är båda jämna eller udda blir det en flicka, är en jämn och en udda blir det en pojke.

5. Fet och finnig
Får du tillbaka din värsta tonårshy under graviditeten med finnar och fet hud? Då ruvar du på en flicka. Enligt myten så stjäl bebisflickan sin mammas skönhet?


6. Ringlekar
Knyt en tråd i en ring, till exempel din vigselring. Låt ringen hänga framför magen. Om ringen snurrar i en cirkel blir det en pojke, om den pendlar fram och tillbaka gömmer sig en flicka i magen.

7. Bosatt över toastolen?
Led du av illamående hela första trimestern - eller kanske fortfarande? Då tyder det på att en liten tjej kommer att titta ut. Slapp du morgonillamående lär det bli en kille.

8. Det hänger på benen
Har du tjocka och svullna ben så blir det en pojke. Har du istället tunna och smala ben så blir det en flicka.

9. Kolla sängläget
Om du tycker det är skönast att ligga på vänster sida väntar du en pojke, föredrar du höger sida blir det en flicka.

10. Kinesiska befruktningskalendern
Antik kunskap som sägs kunna förutsäga könet genom att jämföra ditt födelsedatum med datum för befruktningen. Prova själv här!http://www.familjeliv.se/Vantar_barn/Kalender/flicka-eller-pojke.php   )

Källa: Parenting.com, 9manader.nu
 
 
Vårt resultat blev oavgjort. Gör ju saken ännu mer spännande... hi hi
 
/K

Packa och fixa inför resan

Nu är det dags att packa lite saker och fixa lite här hemma innan resan som kommer farande till oss på fredag. FREDAG hjälparns vad tiden går fort. Idag e det visst onsdag och man hinner ju knappt med i svängarna ibland.
Har hunnet med ett litet besök av den yngsta blivande morbrorn. Det var trevligt.. Medan han och älsklinggen var iväg ch badade lite så var jag hemma och fixade lite.
Jag pysslade lite fel kan man säga.. Jag satte virknålen i handen och det är INGET att rekomendera. Det gör ont. Och nu har jag lite små jobbigt med nerverna och kliande i handen. Men jag är glad över att det gick bra iaf. Men det är ju typiskt mig att skada mig innan vi ska resa. Har gjort det förut. Men inte med en virknål utan anndra små skador. Onödigt tycker jag allt att det är. Men varför bryta en tradition för?
Det kunde vara värre och det är vi glada över att det inte är. Ja annars är det allt bra med oss alla tre. Vi är redo för en liten semester och bara må bra med varandra själva. Det ska bli härligt att komma bort en sväng. Men att gå i parad tåget blir något nytt med en mage. Allså en gravid mage så klart =)  undrar hur det kommer vara och gå. Det ska bli kul men kommer nog vara den jobbigaste promenaden på en o samma gång. Men jag lännktar!!
 
Kram på er HAPPY PRIDE//PPARAD PARAD PARAD HAPPY PRIDE ALLA HÄRLIGA MÄNNISKOR

RSS 2.0